Zelfidentificatie: een gouden kans voor klootzakken

(door een gastauteur)

Er is een groot gevaar dat we in deze turbulente tijden over het hoofd dreigen te zien: de invoering van de wet op zelfidentificatie. Deze wet ontneemt de facto vrouwen het recht om bepaalde voorzieningen exclusief voor vrouwen te houden, want elke man mag zich dan een vrouw noemen. Misbruik ligt op de loer.

Een opmerking vooraf: veel mensen denken dat transseksuelen en transgenders twee termen voor hetzelfde verschijnsel zijn. Dat is onjuist. Transseksuelen hebben operaties en hormoonbehandelingen ondergaan. Transgenders hebben geen operatie nodig: dat kunnen gewoon mannen zijn die zeggen dat ze zich vrouw voelen. Of vrouwen die zich man voelen, maar dat komt verrassend genoeg minder vaak voor.

Nederlandse wet in de maak

Nu het pijnpunt: er wordt in diverse landen gelobbyd voor de legalisering van zelfidentificatie. Een man mag, als die wet erdoor is, verklaren dat hij een vrouw is. En dan is hij officieel een vrouw. De toverkreet van de translobby is dan ook: TWAW. Trans Women Are Women. En ja: in Nederland is de ontwerpwet voor zelfidentificatie allang klaar, zonder dat daar ruchtbaarheid aan is gegeven. De Raad van State heeft geen bezwaar tegen het wetsvoorstel. En ook kinderen onder de zestien jaar mogen transgenderen.

Bedenk wat de invoering van de wet gaat betekenen. Een transvrouw is dan een vrouw. Punt. Ook al is diegene een grote kalende man met een baard, een penis en testikels. Aan de hand van die ‘logica’ eisen de zich-vrouw-voelers dan ook toegang tot alle plekken die aan vrouwen zijn voorbehouden. Denk aan vrouwen-wc’s, meisjeskleedkamers, blijf-van-mijn-lijfhuizen, maar ook vrouwensporten. 

Vrijbrief voor kwaadwillenden

Hier kleeft een zeer groot gevaar aan. Ja, er zijn ongetwijfeld heel veel zachtaardige mannelijke transgenders die nooit een vinger naar een vrouw zouden uitsteken. Dat is het punt niet. Het punt is dit: zelfidentificatie is een vrijbrief voor kwaadwillenden. Het is absurd makkelijk om er misbruik van te maken.

De klootzakken wrijven zich in de handen. Elke zieke geest kan zich tot vrouw verklaren en vervolgens de meisjeskleedkamers betreden. Elke smeerpijp kan een schoonheidssalon voor vrouwen binnenstappen en eisen dat de eigenares zijn mannelijke genitaliën onthaart. Elke verkrachter die in de gevangenis zit, kan zich opeens vrouw voelen en overplaatsing naar een vrouwengevangenis krijgen. Alwaar hij zich aan vrouwen kan vergrijpen. 

Misbruik onvermijdelijk

Het is niet om oprechte transgenders te discrimineren dat er een streep getrokken moet worden. Die streep moet er komen omdat het onvermijdelijk is dat men misbruik gaat maken van zelfidentificatie. En dat gebeurt al in andere landen, want de bovenstaande voorbeelden zijn uit het leven gegrepen.

Iedereen mag zich voelen zoals hij of zij wil, maar niemand mag eisen dat de werkelijkheid zich aanpast aan jouw gevoelens. Mensen die fysiek man zijn, zijn geen vrouwen, en mogen geen toegang krijgen tot faciliteiten die aan vrouwen zijn voorbehouden. 

teken nu onze petitie

———————————————————————————————————-

Filmpje met een opsomming van meer dan zeventig criminele mannen die zeggen dat ze vrouw zijn. 36 minuten.