ZELF ID – SLECHT IDEE | Zoom 15/12/2021

We nodigen je graag uit om je te informeren over de op handen zijnde verandering in de wet geslachtsregistratie die in de vierde week van januari in de Tweede Kamer behandeld wordt.

Tijdens de Zoom bijeenkomst Zelf ID? Slecht Idee! op woensdag 15 december om 20.00 uur laten we de ontwikkelingen zien in de wetgeving rond gender en de consequenties daarvan voor vrouwen en meisjes.

De op handen zijnde wet geslachtsregistratie houdt in dat iedereen het geslacht op de geboorteakte kan laten veranderen. Zonder medicatie, zonder operaties en zelfs zonder bewijs van goed gedrag. Dat betekent dat iedere man zich met één gang naar het stadhuis van man tot vrouw kan laten verklaren. Daarna moet hij door iedereen als vrouw behandeld worden, anders is er sprake van discriminatie.

Een man kan dan zich dan dus voortaan verkleden in vrouwenkleedkamers, gebruik maken van vrouwenslaapzalen, toetreden tot koren en breiclubs voor vrouwen en tot specifieke geslachtsgebonden cursussen rond bijvoorbeeld de overgang, borstkanker of seksueel geweld. Daarnaast kan hij ‘als vrouw’ meedoen aan alle teamsporten en individuele sporten van vrouwen. Ook wordt hij geplaatst in vrouwengevangenissen als hij misdrijven begaat.

Minister Sander Dekker verwacht dat er geen misbruik gemaakt zal worden van deze mogelijkheid. Wij weten door ervaringen uit binnen en buitenland dat perverse mannen alles zullen doen om in de buurt te komen van potentiële slachtoffers. Ook op papier van geslacht veranderen.

De eerste spreekster is mr. Caroline Franssen, voorzitster van Voorzij. Zij zet de ontwikkelingen in de wetgeving op een rijtje. Ook de uitspraken op dit gebied door het college van de rechten van de mens passeren de revue.
De tweede spreekster, Pauline neemt ons mee langs de gevolgen die dergelijke wetgeving al in andere landen heeft op de levens van vrouwen en meisjes.

Na de lezingen zijn er subgroepjes om na te praten met elkaar en de spreeksters en om eventuele acties tegen de wet voor te bereiden. In die subgroepjes heb je alleen toegang als je je camera aan zet. Tijdens het webinar kun je je camera gerust uitzetten.

Inschrijven
Je kunt je hier inschrijven voor deze informatieve bijeenkomst.

Na registratie, krijg je informatie over inloggen en dergelijke.

Wij hopen je te zien op 15 december.


Bijeenkomst over de nieuwe wet waarmee iedereen zonder voorwaarden zijn/haar geslacht kan wijzigen bij de burgerlijke stand