Teken petitie, bestel stickers

Is jou ook opgevallen dat steeds meer vrouwentoiletten verdwijnen? Die worden opgeofferd en ‘genderneutraal’ gemaakt. Maar ons vrouwen is nooit iets gevraagd. Wij vinden dit een heel slecht idee. Daarom begint Voorzij nu een petitie om vrouwentoiletten te behouden.

Ons doel is dat gewone Nederlanders doorkrijgen wat een onzichtbare elite in stilte heeft besloten. Met jouw hulp kan het lukken om elke ‘genderneutrale’ wc te beplakken met onze grappige sticker.

Als jij onze petitie tekent en in je eigen kringen verder verspreidt, kan het ons lukken dit protest in het hele land te laten weergalmen.

Dan moeten bewindslieden en onderwijsinstellingen stoppen met dit vrouwonvriendelijke wc-beleid en vrouwentoiletten in ere herstellen. Met een succesvolle petitie kan Voorzij ook in gesprek gaan met  theaters, musea en hoger onderwijs, om de échte mening van heel veel vrouwen te laten horen.

Help ons, help onze meisjes, help elkaar

Ook mannen kunnen meedoen. De meeste mannen hebben ook liever gescheiden toiletten. En zij hebben altijd wel een dochter, zus en moeder.

Laat merken dat je het hier niet mee eens bent. Gebruik onze hashtag #VoorVrouwentoiletten, noem @Voorzij en de petitie in je tweets. 

In het Brabants Dagblad van 18 juli 2023 verscheen een opiniestuk van onze nieuwe voorzitter. In feite moeten er juist méér toiletten komen voor vrouwen, omdat zij veel vaker moeten plassen en dan meer tijd nodig hebben. Bijvoorbeeld vanwege menstruatie, opvliegers, make-up of kleding fatsoeneren. Op deze pagina hebben we voorbeelden verzameld. We zijn ook benieuwd naar jouw mening of ervaring, mail het ons. Het opiniestuk mag je op social media plaatsen.

brandpdf

Doe mee!

Wij willen op grote bijeenkomsten onze wc-stickers en informatie delen. De aftrap is op de intocht van de Vierdaagse op 21 juli in Nijmegen. Weet jij een evenement in jouw buurt waar je stickers wilt uitdelen? Laat het ons weten via info@voorzij.nl

✔   Voldoende schone wc’s

Meiden en vrouwen gaan vaker naar het toilet en hebben dan langer tijd nodig. Verreweg de meeste vrouwen én mannen willen aparte toiletten houden.

✔   Vrouwen onder elkaar

In alle rust vrouwendingen doen, bijvoorbeeld als je ongesteld bent, of zwanger, een opvlieger hebt of als religie een rol speelt.

✔   Veilig zijn

Meisjes en vrouwen willen geen pottenkijkers of potloodventers in hun toiletruimtes. Soms moeten we ons even kunnen terugtrekken. Gemengde toiletruimtes leveren risico op.