Vrouwentoiletten aan de Nederlandse universiteiten en hogescholen worden vervangen door toiletten voor transgenders

In hoog tempo verdwijnen aan de Nederlandse Universiteiten en hogescholen de vrouwentoiletten. Ze worden vervangen door zogenaamde ‘genderneutrale’ toiletten, waarop soms alleen het symbool van transgenders prijkt.

Het gebeurde reeds op de Universiteit Twente, de Saxion Hogeschool in Enschede en op de Saxion Hogeschool in Deventer. Daar zijn al vrouwentoiletten vervangen door ‘genderneutrale’ toiletten. Dat betekent dat er op hele verdiepingen geen toiletten voor vrouwen meer te vinden zijn. Op de toiletten in de Saxion hogescholen staan geen mannen en vrouwentekens, maar staat het transgenderteken. Dat betekent dat het geen genderneutraal toilet is waar mannen en vrouwen terecht kunnen, maar dat het toilet specifiek bedoeld is voor de minderheid van transgenders.

Het is opvallend dat geen enkel mannentoilet wordt opgeofferd aan deze rage. Alleen de vrouwentoiletten sneuvelen en dat worden gemengde toiletten.

Recht op separate toiletten

Vrouwen hebben het recht op vrouwentoiletten waar zij zonder mannen kunnen zijn. Op iedere verdieping van de universiteit hoort een voor vrouwen toegankelijk toilet te zijn. Lees hier een verhaal van een moeder over de noodzaak van gescheiden toiletten voor jongens en meisjes.

Het blijkt dat meisjes zelfs school missen als ze geen eigen toiletten hebben. Lees hier het artikel.

Gemengde toiletten gevaarlijk
Het is onprettig voor vrouwen om hun bebloede handen te wassen na het verwisselen van tampons.

Het is onveilig voor vrouwen in gemengde voorzieningen omdat er meer wordt gegluurd en geëxhibitioneerd dan in separate voorzieningen. In andere landen is al duidelijk geworden dat vrouwen vaker slachtoffer worden van seksueel geweld in gemengde voorzieningen.

Geen vrouwentoilet op de hele verdieping bij de Saxion Hogeschool in Enschede.

Universiteit van Twente promoot genderideologie
De Universiteit van Twente is een promotor van genderideologie. Zo werd een performance georganiseerd rond de opening van de ‘genderneutrale’ toiletten. Ook werd er een lezing gehouden over het gebruik van genderneutrale taal.