Voorzij in de Pers

Voorzij geeft graag haar mening over vrouwen, emancipatie en vrouwenrechten. Wij zijn de enige feministische organisatie die kritisch is ten opzichte van de genderideologie. We zijn beschikbaar voor interviews, stuur een mail naar info@voorzij.nl en we nemen contact op voor een afspraak.

Citaten uit eerdere interviews:

26/12/2021 Volkskrant: De strijd om een letter in je paspoort
Ze gelooft niet dat mensen in het verkeerde lichaam kunnen worden geboren. ‘Je bént je lichaam. Er is geen logische verklaring voor hoe je fysiek een ander geslacht in je hoofd kunt hebben dan in de rest van je lichaam. Dat betekent niet dat sommige mensen die overtuiging niet echt ervaren; het is een psychisch probleem, en dat kun je niet genezen door het lichaam aan te passen.’

8/11/2021 Volkskrant: De bank van nu let niet alleen meer op je centen, maar ook op wat je zegt
Een bankrekening is zó essentieel voor ons als organisatie. Zonder dat kunnen we geen donaties ontvangen of betalingen doen. Het is alsof je wordt afgesloten van gas en licht.’

4/11./2021 De Telegraaf: Internetbank sluit loket voor feministen
“Voor ons is een bankrekening cruciaal. We hebben immers geld nodig om de website te onderhouden en activiteiten te organiseren.” De stichting tekent bezwaar aan bij onder meer het klachteninstituut voor de financiële sector, het Kifid.

26/6/2021 Reformatorisch Dagblad: Er is over gender een nuchter debat nodig
„Mensen moeten wakker worden. Wordt het wetsvoorstel aangenomen, dan kan iedere man zich als vrouw laten registreren. Een zedendelinquent zal van deze mogelijkheid graag gebruikmaken, want er is dan geen controle meer op. Vrouwen zullen hem moeten toelaten op plaatsen waar mannen nu niet welkom zijn. Ik denk aan vrouwengevangenissen en blijf-van-mijn-lijfhuizen, maar ook aan meer alledaagse ruimtes als toiletten en kleedkamers. Van vrouwen wordt verwacht dat ze allerlei concessies doen om mannen tegemoet te komen, maar mijn idee is: laat biologische mannen gewoon naar mannenruimten gaan.”

10/4/2021 Telegraaf: Het woke gevecht om gender en geslacht
„Wij hebben als vrouwen recht op plekken waar geen mannen zijn en waar wij niet door mannen worden lastiggevallen of geïntimideerd. Maar het is nu zover dat wij mannen moeten toelaten in onze toiletten, in onze kleedkamers en in de vrouwensport, uitsluitend omdat zij beweren dat zij zich identificeren als vrouw; vrouwen met een penis dus. Wij vrouwen hebben hard gevochten voor onze rechten, waarom zouden we die moeten opgeven?”

26/1/2020 Trouw Wijziging van de transgenderwet brengt vrouwen in gevaar

Ik vind het schandalig dat de minister de bescherming van vrouwen opheft om tegemoet te komen aan de wensen van een zeer klein deel van de bevolking. Hij kiest ervoor om ondanks alle risico’s fundamentele rechten toe te kennen, enkel op basis van een ‘gevoel’. Dat betekent dat iedereen, ook een reeds gevangen zittende verkrachter, straks kan zeggen dat hij vrouw is. En vanaf dat moment kan niemand vrouwen meer tegen hem beschermen en heeft ‘zij’ het recht in de vrouwengevangenis te worden geplaatst.