Stichting Voorzij tegen mannen in vrouwensport

De Stichting Voorzij ziet met lede ogen aan dat steeds meer mannen mogen meedoen met vrouwensport. Ze hoeven enkel te zeggen dat zij vrouw zijn en plots mogen ze meedoen met de vrouwelijke sporters. Uiteraard winnen ze daar, want mannenlijven zijn veel sterker dan vrouwenlijven.

Het biologische verschil tussen mannen en vrouwen is de reden dat er ooit aparte competities voor de beide geslachten zijn gekomen. Althans, nadat vrouwen honderd jaar geleden überhaupt voor het eerst mochten meedoen met sport. Daarvoor werden vrouwen buitengesloten.

Op dit moment dringen mannen de vrouwencategorie binnen door zich ‘vrouw’ te noemen. Ze beweren dat ze trans zijn en sportorganisaties staan hen toe mee te doen bij de vrouwen. Zo werd zwemmer Thomas, die bij de mannen op plek 462 stond, eerste bij de vrouwencompetitie en ontnam daarmee de eerste plek van Emma Wyant.

Vorig jaar interviewde Voorzij Linda Blade, een sportcoach uit Canada die zich verzet tegen de opname van mannen in vrouwensport. Zij schreef er een boek over: Unsporting.

Bekijk hier het interview dat wij met haar hadden, waarin ze onder meer uitlegt waarom er zo weinig geprotesteerd wordt door vrouwelijke sporters: het betekent namelijk het einde van je sportcarrière.