Opnieuw gecanceld: PayPal heft rekening Voorzij op

We glijden steeds verder terug richting 1956, toen vrouwen nog geen eigen bankrekening mochten hebben. PayPal heeft de rekening van Voorzij zonder pardon opgeheven.

Na bank Bunq en crowdfunding platform GoFundMe laat nu ook betalingsdienst PayPal hun vijandigheid jegens vrouwen zien. Via een kort bericht werd dit weekend medegedeeld dat de rekening bij PayPal niet meer gebruikt kan worden. Als enige reden werd “verboden activiteiten” volgens de gebruikersovereenkomst genoemd.

Na een controle van je rekeningactiviteiten hebben we vastgesteld dat je het Beleid inzake redelijk gebruik van PayPal hebt geschonden. Als gevolg hiervan is je rekening permanent beperkt en kun je geen activiteiten meer verrichten met PayPal. Dit is toegestaan onder de volgende paragrafen van de PayPal Gebruikersovereenkomst: Verboden activiteiten en Acties die we kunnen ondernemen. Je moet alle verwijzingen naar PayPal van je website(s) en/of veiling(en) verwijderen, waaronder PayPal als betaalmethode, het PayPal-logo en het PayPal-winkelwagentje.

Wat die “verboden activiteiten” zouden zijn, wordt niet toegelicht. De enige mogelijke conclusie is dat het vrouwen verboden is om “nee” te zeggen tegen mannen. In ieder geval als die mannen zichzelf vrouw vinden. Vrouwen die weigeren in deze waan mee te gaan, wordt het onmogelijk gemaakt om zich te organiseren. Als stichting is Voorzij afhankelijk van donaties voor het onderhouden van de website, het versturen van nieuwsbrieven en het organiseren van webinars. Door de grote macht van techbedrijven en banken schrijven zij vrouwen nu de wet voor over wat ze mogen zeggen en doen.

Wil je ons steunen? Dat kan nog via iDeal, een normale overboeking via de bank, of met een creditcard.