Mrs Waters voelt zich ongehoord

Je bent een overheid en je ziet dat mensen die operaties en hormoonbehandelingen hebben ondergaan om zoveel mogelijk op het andere geslacht te lijken, problemen hebben met het lettertje in hun paspoort dat een ander lettertje is dan dat van het geslacht waar ze zo hard op proberen te lijken. 

Je strijkt met je hand over je hart en zegt, OK, dat is ook héél, héél zielig, mensen in die situatie mogen hun geslacht administratief aan passen.

Dan komen er lobbygroepen die roepen dat het wel héél, héél zielig is dat mensen die heel graag van geslacht willen veranderen allerlei operaties en hormoonbehandelingen moeten ondergaan om van geslacht te veranderen. 

Wederom strijk je met je hand over je hart en je zegt, nou, als die mensen zo lijden moet er maar eens een psycholoog of zo naar ze kijken en dan mogen ze van geslacht veranderen.

Er zijn mensen die waarschuwen, hallo, weet je zeker dat het wel handig is als je het zoveel eenvoudiger maakt? Wat betekent dat voor vrouwen die graag alleen met vrouwenlijven in een vrouwenkleedkamer zich omkleden en liever geen blote piemels zien daar? Wat betekent dat voor vrouwen die met hun gemiddeld kleinere postuur moeten sporten tegen de gemiddeld grotere ‘administratieve vrouwen’? Wat betekent het voor vrouwen in een Blijf-van-mijn-Lijf huis of een gevangenis? Je zegt tegen die vrouwen, stel je niet zo aan, zie je dan niet hoe zielig die mensen zijn? 

De lobbygroepen zijn als Rupsje Nooitgenoeg, en roepen dat het toch wel héél, héél zielig is dat als je graag van geslacht wilt veranderen naar een psycholoog moet om dat administratief in orde te maken. En wat doe je dan als regering?

Je kijkt niet verder dan je neus lang is, je kijkt niet naar sport, waar een ‘vrouw’ trots is op het feit dat hij een vrouw een schedelbreuk heeft geslagen, je kijkt niet naar het buitenland waar zedendelinquenten zich massaal de vrouwengevangenis in identificeren, je kijkt niet naar allerlei veranderde misdaadstatistiek zoals in het VK, waar de vrouwtjes ineens na het invoeren van dergelijke wetten spectaculair meer pedofiel geworden zijn, of gaan gluren of exhibitionisme vertonen.

Je wuift alle bezwaren tegen een nieuwe wet, die iedereen de ruimte geeft zonder oordeel van professionals van geslacht te veranderen, weg, onder het motto, jaja, die bezwaren hebben we al eens gehoord bij de vorige wet, en daar luisterden we toen ook al niet niet naar…. Ze menen dat geslacht een biologisch begrip is, de gekkies. 

Kamerstukken, Dossier 35825-3 (memorie)

Nee, we zetten de deur open voor elke kerel die meent er zijn voordeel mee te kunnen doen en die zijn er altijd wel. Je maakt de geslachtsregistratie niet alleen voor transgenders toegankelijker en eenvoudiger, maar voor iedereen, inclusief die vieze man van om de hoek die helemaal niet trans is.  En niemand die checkt of die kerel echt transgender is of misschien een strafblad vol zedendelicten heeft, want dat zou héél, héél zielig zijn. Een verklaring omtrent gedrag is niet nodig. De kat op het spek binden, kent u die uitdrukking?? 

Mrs Waters