Let Women Speak in Utrecht op 9 september

Vrouwen laten van zich horen bij happening Let Women Speak  op zaterdag 9 september in Utrecht. Voor het eerst is deze bijeenkomst in Nederland. Vrouwen maken zich zorgen onder andere omdat ze tegenwoordig ’baarmoederbezitters’ worden genoemd en het tegen mannen moeten opnemen in de sport.

Let women speak‘ is een wereldwijde beweging voor het terugveroveren van vrouwenrechten. Vrouwen nemen het podium om publiekelijk van zich te laten horen. Dat gebeurt op de ouderwetse, laagdrempelige manier van de ‘zeepkist’.
Een hechte groep vrouwen wil andere vrouwen en het brede publiek via deze grassroots bijeenkomst alert maken op het hernieuwde belang van opkomen voor huidige onder druk staande vrouwenrechten. Iedere vrouw die dat wil kan vijf minuten spreken, bijvoorbeeld over voorlichting op school, waar kinderen te horen krijgen dat ze zelf hun geslacht kunnen kiezen; of over lesbische datingapps waar ze mannen tegenkomen.
“Ingrijpen kan niet langer wachten: de Miss Holland verkiezing is al gekaapt door een man, sportwedstrijden worden gekaapt door mannen. Vrouwen en meisjes hebben op veel plekken al geen eigen toiletten en kleedkamers meer. Privacy en veiligheid worden aangetast. Vrouwen en meisjes hebben recht op voorzieningen waar geen mannen komen. Zeker op momenten dat we kwetsbaar zijn, bijvoorbeeld doordat we ons verkleden of slapen.” aldus initiatiefneemster mr. Caroline Franssen.

Eigen uiting
“Natuurlijk gunnen we elke volwassene zijn eigen uiting, alleen dat moet niet ten koste  gaan van vrouwenrechten. Door ons uit te spreken willen we de vernietiging van vrouwenrechten, waar onze moeders hard voor hebben gevochten, terugdraaien.”

Misbruik
“Het risico op misbruik van goedbedoelde regelingen is enorm. Dat blijkt al in het buitenland.* Wij vinden dat criminele mannen nooit de gelegenheid mogen krijgen om door middel van een bezoekje aan de gemeente in de vrouwengevangenis geplaatst te worden.”

Voor alle vrouwen
De bijeenkomst is bedoeld voor alle vrouwen, of ze nu links of rechts van het politieke spectrum stemmen, atheïst zijn of religieus. “Wat ons bindt, is dat we vrouwen zijn.”

Meedoen?
Wil je meehelpen met de organisatie? We kunnen nog stewards gebruiken. Stuur een mail naar caroline@provrouw.nl. Wil je spreken tijdens Let Women Speak? Dan is het ook fijn als je van te voren een berichtje stuurt. We zoeken nog sportvrouwen, ouders en detransitioners die over hun ervaringen willen vertellen.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden (en een donatie doen voor de organisatie van Let Women Speak) op https://www.eventbrite.nl/e/672632470827.
Stichting Voorzij steunt dit initiatief van de organisatie van Let Women Speak NL van harte.