Koortsdromen

Wat bezielt Paulien Cornelisse om de angsten, zorgen en trauma’s van vrouwen, opgelopen door levenslange ervaring met opdringerige, seksueel grensoverschrijdende mannen te benoemen als ‘verwarde koortsdromen’ van ‘sommige mensen’.

Het betreft de grote meerderheid van vrouwen die dit meemaakt. Sylvia Witteman beschrijft het op de achterkant van diezelfde krant akelig eerlijk. En nee, inderdaad, niet alleen het damestoilet is jachtgrond voor aanrandingen door mannen (ook die zich als vrouw identificeren, want zij zijn meestal gewoon in bezit van hun penis).
Alle ruimtes zijn dat, waar vrouwen geen exclusieve toegang hebben, zelfs thuis in hun veilig gewaande omgeving van familie en vrienden.

Het is schokkend om te ervaren dat je als vrouw niet meer mag vragen om die exclusieve ruimtes, dat elk protest tegen gender-neutraliteit en zelfidentificatie met een haat-veroordeling wordt beantwoord. Zelfs het begrip ‘vrouw’ zelf, wat zij is en wat zij voelt, is gekaapt door mannen. Dit voelt voor mij als psychisch geweld. Ik slaap er slecht van.

Sappho

Kunnen we niet in één keer helemaal af van die emmetjes en veetjes in het paspoort? | De VolkskrantLastige mannen waren overal, van vieze ooms tot docenten die hun handen niet thuis hielden | De Volkskrant