Indringend interview met Nederlandse de-transitioner Teiresias

De twee Ierse therapeuten Stella O’Malley en Sasha Ayad spraken met Teiresias, een Nederlandse jongeman die zich als tiener liet overhalen tot transitie naar een vrouwenlichaam, maar uiteindelijk tot het inzicht kwam dat dit niet de oplossing voor zijn problemen was. Bovendien werd hem steeds duidelijker dat hij er vooral moeite mee had om zijn eigen homoseksualiteit te accepteren.

Nu wil hij zijn verhaal vertellen: iedereen denkt dat het hier in Nederland prima geregeld is omdat hier immers ‘the Dutch Protocol’ is ontwikkeld (behandeling van kinderen met puberteitsblokkers en cross-sex hormonen). Maar volgens Teiresias hebben de artsen en psychologen van de Nederlandse genderklinieken geen idee waar ze mee bezig zijn. Zijn verhaal is snoeihard naar de behandelaars, maar vooral indringend wat betreft het leed dat hem is aangedaan. Hij verdient het om even de tijd te nemen om naar hem te luisteren.

Op Gender: A Wider Lens Podcast (captivate.fm) van Stella O’Malley en Sasha Ayad

of direct op YouTube EPISODE 99 – Detransitioned & Damaged by the Dutch Protocol: Teiresias – YouTube

Relevant onderzoeksartikel “The Dutch Protocol for Juvenile Transsexuals: Origins and Evidence” door Michael Biggs: Full article: The Dutch Protocol for Juvenile Transsexuals: Origins and Evidence (tandfonline.com)