‘Het Genderexperiment’

Eindelijk een Nederlandstalig boek!

Onlangs is in Vlaanderen het eerste Nederlandstalige gender-kritische boek verschenen onder de titel ‘Het Genderexperiment – hoe maakbaar is onze identiteit M/V/X ?’, geschreven en samengesteld door Martin Harlaar.

De westerse wereld lijkt in de greep te zijn van een grootschalig gender-experiment. Er wordt steeds vaker verkondigd dat biologisch geslacht er niet echt toe doet en dat vooral iemands subjectief ervaren genderidentiteit telt. Dit blijkt in de praktijk voor het leven van mensen verstrekkende gevolgen te kunnen hebben.

In dit boek worden diverse aspecten van het gender-experiment belicht door (ervarings)deskundigen uit de Verenigde Staten, Ierland, Duitsland, België en Nederland. Het boek bevat bijdragen van Colette Colfert, Griet De Cuypere, Sophie Dechêne, Marleen Finoulst & Patrik Vankrunkelsven, Martin Harlaar, Heather Heying, Zander Keig, Charlotte Kersten, Jonathan Rauch, Cinzia Sciuto en Frans de Waal. Twee personen zagen zich genoodzaakt onder pseudoniem te publiceren. Griet Vandermassen interviewde Buck Angel en Elie Vandenbussche.

Martin Harlaar is historicus. In 2022 verscheen van hem bij Gompel&Svacina Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors. De vraag die in dat boek centraal staat, is of het vrije woord en de wetenschappelijke methode onder druk zijn komen te staan als gevolg van de woke-ideologie. Het gender-experiment is een vervolg op dat boek.