Gratis anticonceptie: goede actie van Bureau Clara Wichmann

Bureau Clara Wichmann heeft een rechtszaak  aangespannen om gratis anticonceptie af te dwingen bij de staat. De kosten voor anticonceptie worden vooral door vrouwen op gebracht en dat is oneerlijk en discriminatoir.

Wij van Voorzij staan achter deze rechtszaak en hopen dat BCW zal winnen. 

Het is ook goed is om zo duidelijk beschreven te zien worden dat ze bij bureau Clara Wichmann eigenlijk wel precies weten dat er een verschil is tussen mannen- en vrouwenlichamen en dat ze in dit stuk gewoon het woord ‘vrouw’ gebruiken als het op voorkomen van ongewenste zwangerschappen aankomt. 

Elders vinden we nog dit warrige stukje, nee Clara Wichmann, het identificeren als vrouw heeft geen bal te maken met zwanger worden, het kunnen dragen en baren van een kind ‘wordt niet toegeschreven aan de fysieke kenmerken van vrouwen’; het is onze superpower maar ook vaak de basis van vrouwen-onderdrukking!!! 

Het gaat over Vrouwelijke Personen, niet over vrouwelijke*, dat sterretje kun je rustig achterwege laten, die ** worden niet zwanger.

En weet je, Bureau Clara Wichmann, die transgender-vrouwen kunnen helemaal niet zwanger worden, die transgender-mannen en non-binaire personen wel (als ze als vrouw geboren zijn tenminste).