Duizend Engelse gezinnen spannen rechtzaak aan wegens schade door transgenderbehandelingen

In Engeland wordt Tavistock, de belangrijkste transgenderkliniek gesloten. In het CASS review stelde een onafhankelijk onderzoekster dat de Britse genderkliniek te snel kinderen bevestigd in het idee dat ze transgender zouden zijn en hen puberteitsremmers voorschrijft waardoor ze medische schade oplopen.

Nu gaan duizend gezinnen naar de rechter wegens schade door onzorgvuldige behandeling. Ze beschuldigen de kliniek van nalatigheid op meerdere punten. Hun kritiekloze, bevestigende aanpak en het roekeloos voorschrijven van puberteitsblockers met schadelijke bijeffecten zijn de belangrijkste redenen voor de massa-procedure.

Cass-rapport
In het Cass-report concludeerde onderzoekster Hillary Cass dat er geen enkel bewijs is dat puberteitsremmers helpen bij genderdysforie. Ze helpen ook niet als ‘pauzeknop’. Omdat de hersenen zich niet verder ontwikkelen, wordt het er juist moeilijk door om een heldere beslissing te nemen over verdere medische behandeling. Puberteitsremmers hebben blijvende schadelijke effecten op de botdichtheid, de hersenen en kunnen onvruchtbaarheid veroorzaken. De Tavistock kliniek heeft 19.000 patiënten behandeld en nu al zijn er 1000 gezinnen die een procedure aan gaan spannen.

Lees het volledige (interim) Cass rapport hier.

Voorzij waarschuwde al in 2020
Voorzij waarschuwde al in 2020 in Nederland tegen de bevestigende (affirmerende) behandeling en het inzetten van puberteitsremmers in het rapport Toekomstvisie Transgenderzorg koerst aan op catastrofe voor jongeren.

Nederland
De transgenderzorg gaat leiden tot het grootste medische schandaal in de geschiedenis. Wij hopen dat de Nederlandse transgenderzorg consequenties zal trekken uit de sluiting van de genderkliniek en de rechtszaak. Ook in Nederland worden puberteitsremmers voorgeschreven aan kinderen. En ook in Nederland worden kinderen bevestigd in het waanidee dat ze in het verkeerde lichaam geboren zouden kunnen zijn. Een aanname die op geen enkele manier aan te tonen is.

Stop puberteitsremmers
Wij hopen dat er zo snel mogelijk een onafhankelijk onderzoek komt naar de transgenderzorg in Nederland en hebben het liefst dat het verstrekken van puberteitsblockers wordt gestopt tot uit onderzoek blijkt dat ze inderdaad nuttig zijn. En dat men weet voor welke jongeren met genderdysforie gebruik zinvol is en voor welke jongeren niet. Uit onderzoek blijkt immers dat 80-95 % van de jongeren na de puberteit het eigen geslacht omarmt. Er is alleen niet aanwijsbaar welke groep dat is. Nu wordt 100% van de kinderen met deze schadelijke medicatie behandeld.

Detransitioners
In Nederland komen nu eerste detransitioners naar voren die aangeven dat ze na een ‘zelfdiagnose’ te snel bevestigd zijn in het idee dat ze trans zouden zijn. Waarbij geen differtentiaaldiagnose is gepleegd. Waar trauma’s onbehandeld zijn gebleven en onverkort is ingezet op de oplossing van testosteron spuiten en borsten amputeren. Pas enige jaren later ontdekten de betreffende jongeren dat er iets heel anders aan de hand was. Dat ze niet trans waren, maar dat er onverwerkt trauma speelde. Lees hier op Twitter het verhaal van detransitioner Jet.

In deze tweet vertelt detransitioner Tereisias dat zijn mentale capaciteit achteruit is gegaan door het gebruik van hormonen.

Geen differentiaaldiagnose
In Nederland wordt bij genderdysforie geen differentiaaldiagnose gemaakt. Dat gebeurt wel bij alle andere DSM diagnoses. Dan worden de verschillende diagnoses naast elkaar gelegd en gekeken waar het beste naar gehandeld kan worden. Als iemand zich in Nederland meldt bij een transgenderkliniek, wordt de zelfdiagnose trans altijd als uitgangspunt voor de behandeling genomen.

Stop wet zelfidentificatie

Voorzij organiseert op 1 september een webinar om de wet zelfidentificatie te stoppen. Deze wet maakt het voor iedere man, zonder voorwaarden, mogelijk om zich te registreren als vrouw. Daarmee krijgt hij toegang tot alle voorzieningen die speciaal voor vrouwen bedoeld zijn. Denk aan kleedkamers, slaapzalen bij de daklozenopvang, sport, maar ook wordt de overheid verplicht hen in vrouwengevangenis te plaatsen. Je kunt er hier meer over lezen.