De ‘incidenten’ rond transgenderwet vormen een patroon: de wet is gevaarlijk voor meisjes en vrouwen

Als mannen toegang krijgen tot alle voorzieningen van vrouwen enkel door te claimen dat ze vanaf nu ‘vrouw zijn’ heeft dat grote maatschappelijke consequenties. Vrouwen zullen nog meer dan nu slachtoffer worden van grensoverschrijdend gedrag van mannen. Voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen worden door politici keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’.  Voorzij zette daarom de incidenten van de eerste week na de kamerbehandeling van de Transgenderwet op een rijtje. Want het zijn geen incidenten. Het is een patroon.

Incidenten

 • VK (1/10/2022): Vrouw publiceert geëmotioneerde videoboodschap nadat twee mannen haar pashokje in liepen in een kledingwinkel met gemengde pashokjes. “Laat het stoppen dat vrouwen paskamers moeten delen met mannen”, eisen feministische demonstranten, na vele incidenten in onder andere Primark en M&S-winkels.
 • CANADA (1/10/2022): Middelbareschoolleraar komt met enorme borstprotheses naar school. Ook na protest van leerlingen en ouders mag hij daarmee doorgaan. “Genderidentiteit en -expressie zijn beschermd door het  Wetboek inzake de mensenrechten van Ontario”, aldus de schoolleiding
 • VS (2/10/2022): Jongen in Vermont die zichzelf ‘trans meisje’ noemt, loopt een meisjeskleedkamer in waar 14-jarige volleybalsters zich aankleden en gaat in een hoek naar ze staan kijken. “Ik voelde me verschrikkelijk ongemakkelijk”, aldus een van de meisjes. Volgens de wet in Vermont mogen scholieren de kleedkamer gebruiken die overeenkomt met hun ‘genderidentiteit’. “Transgender [studenten] hebben meer rechten dan onze meisjes”, zegt de moeder van een van de volleybalspeelsters. 
 • VK (2/10/2022): Meisje van 11 wordt in gemengde toiletten op haar middelbare school gefilmd door een groep oudere jongens. De schoolleiding noemt het “geen ernstig probleem” omdat ze op dat moment haar ondergoed nog aanhad. 
 • AUSTRALIË (6/10/2022): Man met enige populariteit op TikTok, die zichzelf beschrijft als “trotse trans vrouw”, beschuldigd van meermalig seksueel misbruik van een kind en het produceren van kinderporno.
 1. Zelfidentificatie
 • VK (30/9/2022): Een pedofiel die zich op sociale media regelmatig als vrouw voordeed om kinderen te lokken, wordt veroordeeld tot 18 jaar cel.
 • DUITSLAND (30/9/2022): Een 55-jarige man die beweert moslima te zijn, beschuldigt blijf-van-mijn-lijfhuis dat hem toegang weigerde van ‘transfobie’.
 • VK (30/9/2022): Een veroordeelde kindermisbruiker van vele jonge kinderen die zich als vrouw zegt te identificeren (maar officieel als man te boek staat), begint gelijk na aankomst in de vrouwengevangenis een ‘relatie’ met een mentaal zeer kwetsbare mede-gevangene en valt andere gevangenen herhaaldelijk lastig. Hij wordt uiteindelijk verplaatst naar een aparte vleugel.
 • VK (6/10/2022): Toezichthouder EHRC (Equality and Human Rights Commission) waarschuwt de Schotse premier Nicola Sturgeon voor de vele negatieve gevolgen van zelfidentificatie van geslacht.
 1. Statistiek 
 • VK (29/9/2022): Schotse overheid moet 150.000 pond aan proceskostenbetalen aan de actiegroep For Women Scotland omdat de overheid vrouwenquota in openbaar bestuur ook liet bevolken door mannen.
 • VK (3/10/2022): 90% van de mensen die zich bij genderservices aanmelden, heeft een vorm van een autismespectrum-stoornis.
 • VK (5/10/2022):De helft van de Schotse mannelijke gevangenen die claimen vrouw te zijn, deed dat pas na hun veroordeling. Ongeveer een derde van deze mannen is (ooit) veroordeeld voor een seksueel misdrijf.
 • VK (6/10/2022): Helen Joyce tijdens de Women’s Rally Schotland: ‘Er zat in Ierland nog nooit een vrouw in de vrouwengevangenis voor een seksueel delict, tot 2015 [daarna veranderde de wet ten gunste van zelf-ID]. Nu zitten er drie in de vrouwengevangenis, en het zijn allen mannen.’
 1. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • VS (28/9/2022): Het Twitter-account Libs of TikTok wordt opgeschort omdat het zich volgens Twitter hatelijk zou gedragen. Voorbeelden van haat worden echter niet gegeven. De persoon achter het account vermoedt dat het is omdat ze de gevolgen van transideologie in kaart brengt. 
 • FRANKRIJK (28/9/2022): Vrouwen die demonstreren voor het recht op abortus worden aangevallen door transactivisten omdat ze ‘TERF’s zouden zijn (een scheldwoord voor vrouwen die het recht willen behouden op seksespecifieke voorzieningen en sport).
 • NIEUW-ZEELAND (28/8/2022): Vrouwenactiviste wordt gewaarschuwd dat PayPal betalingen kan weigeren: ‘gender’ en ‘genderidentiteit’ zijn nog wel beschermde karakteristieken, maar ‘geslacht’ niet meer. Betalingen die gaan over die categorie kunnen daarom ‘schadelijk’ zijn. (Eerder dit jaar hief PayPal het account van Stichting Voorzij op vanwege “verboden activiteiten”.) 
 • IERLAND (29/9/2022): Onder een nieuwe ‘haatspraakwet‘ kunnen mensen tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor bv. ‘bigotry’, racisme of homofobie. ‘Sekse’ bevindt zich niet in de lijst van beschermde karakteristieken, ‘genderexpressie’ en ‘genderidentiteit’ echter wel.
 • VK (29/9/2022): King’s College doet oproep aan mannen om mee te doen aan onderzoek naar hun ervaringen met de menopauze. 
 1. Taalgebruik/indoctrinatie
 • VK (29/9/2022): Bibliotheek introduceert mascotte met “they/them”-voornaamwoorden in voorleesuurtje voor kinderen van 0-5 jaar.
 • VS (29/9/2022): Studenten aan de universiteit van Southern Maine eisen dat docent Christy Hammer ontslag neemt omdat ze heeft gezegd dat er twee geslachten zijn.
 • VS (5/10/2022): Planned Parenthood maakt een commercial voor puberteitsremmers en cross-seksehormonen voor kinderen ‘om je lichaam in lijn te brengen met je genderidentiteit’. “Puberteitsremmers zijn veilig”, luidt de tekst onder andere. Er is echter geen bewijs dat ze veilig zijn. Hier wat achtergrondinformatie (Engelstalig).
 1. Kinderrechten
 • NIEUW-ZEELAND (29/9/2022): Ministerie van Volksgezondheid verwijdert informatie dat puberteitsremmers “veilig en omkeerbaar” zijn van zijn website.
 • VK (2/10/2022): Een 17-jarig meisje dat beide borsten heeft laten amputeren, doet haar verhaal op Twitter. “Ze doen dit nog steeds bij tieners. Ik was gewoon een verwarde minderjarige.”
 • DUITSLAND (3/10/2022): Een Berlijnse kinderopvang die kinderen “LHBT-educatie” geeft, blijkt een man in de Raad van Toezicht te hebben die een lange geschiedenis heeft met het willen normaliseren van pedofilie.
 • VK (4/10/2022): Mermaids, een organisatie die ‘transitie’ bij kinderen promoot, wordt vanwege schadelijke praktijken, zoals het zonder medeweten van ouders binders (kledingstukken om de borsten plat te drukken) sturen naar jonge meiden, onderzocht door de Britse Charity Commission.
 • VK (6/10/2022): Trustee van Mermaids, tevens gender- en seksualiteit-professor aan London School of Economics, stapt op vanwege speech (die zelf ook doorspekt is van pro-pedofilie-taalgebruik) voor pro-pedofilie-organisatie.
 1. LHB
 • VS (3/10/2022): Fred Sargeant, 74-jarige homorechtenpionier, Stonewallveteraan en medeoprichter van Pride, geeft videoverklaring over hoe Pride verworden is tot een “misogyn, homofoob, exclusionair evenement” en hoe hij recent op Pride in Vermont door leden van de “gender identity mob” afgetuigd, bestolen en bespuugd werd.
 1. Sport
 • VS (28/9/2022): Mannelijke discgolfspeler die zich als vrouw identificeert, begint de vrouwencompetitie te domineren.
 • VK (30/9/2022): De sportorganisatie British Rowing introduceert een derde, ‘open’ categorie maar laat mannen die claimen vrouw te zijn nog steeds bij de vrouwen roeien. Hier het commentaar van het Consortium on Female Sport die duidelijk maakt dat vrouwen ook in deze vorm het onderspit delven.