De biologische werkelijkheid van Atria

Wat een mooie uitspraken over vrouwen en vrouwelijkheid doet Kaouthar Darmoni, de kleurrijke directeur van Atria, in het Volkskrant Magazine van vorige week. ‘Weinig mannen in Nederland zijn op sensueel niveau beschaafd’ (volkskrant.nl)

Ook durft ze de nuchtere realiteit te benoemen: “Het is geen goede zaak voor de vrouwen als er wordt ontkend dat er zoiets bestaat als biologie” en “je kunt er niet zomaar aan voorbijgaan dat vrouwen ongesteld worden, zwanger raken, kinderen baren en in de menopauze komen.”

Voor vergelijkbare uitspraken over de biologische werkelijkheid van de geslachten van de menselijke soort werd hoogleraar filosofie Kathleen Stock in 2021 weggepest van de universiteit van Sussex waar ze al 18 jaar werkzaam was. Als instituut spreekt Atria zich echter niet uit tegen het nieuwe wetsvoorstel op zelfidentificatie van geslacht. Die wet is per definitie geen goede zaak voor vrouwen, omdat hierin biologie wordt ontkend. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat Darmoni de mond wordt gesnoerd. Ik hoop dat dit niet eenvoudig zal zijn.

Sappho