De beste video over menopauze ooit

Bekkenbodem fysiotherapeute Elaine Miller geeft hier op humorvolle wijze uiterst belangrijke informatie over vrouwengezondheid. Over incontinentie die kan worden voorkomen het belang van oefeningen voor de bekkenbodem.

In de tweede helft van haar speech gaat het over de gezondheidsrisico’s van jonge vrouwen die ‘trans’ zijn en op testosteron gaan.

Risico testosteron
Ook het risico van testosterongebruik na bevalling van moeders die zich man voelen, wordt besproken. Het is volgens Elaine Miller de vraag of de hechting tussen moeder en kind wel goed op gang kan komen als de moeder haar oxytotocine productie onderdrrukt met testosteron.

Dementerende mannen
Ook vertelt ze dat dementerende mannen die zich lang vrouw voelden en bijvoorbeeld borstimplantaten hebben laten plaatsen, vergeten dat ze dat hebben laten doen en iedere ochtend wakker worden met borsten die er in hun ogen niet horen. Wat betekent dat ze hun transitie zijn vergeten en zich weer ‘man’ voelen. Maar als ze door verplegend personeel aangesproken worden met hun oude naam en gekleed worden ‘als man’ plegen de verzorgenden een ‘haatmisdrijf’.

Lees meer op haar website