Bezorgd over mannen in vrouwenvoorzieningen? Schrijf zelf naar politici!

We kregen deze mail van een bezorgde vrouw, die voorstelt dat iedereen die zich zorgen maakt over de transgenderwet en andere wetsvoorstellen zelf een bericht schrijft aan de politiek. Hoe meer brieven, hoe duidelijker het wordt dat vrouwen het niet eens zijn met de koerswijziging.

“Beste Voorzij,

Net als jullie maak ik me grote zorgen over de nieuwe transgenderwet. 

Ik heb daarom emails geschreven aan alle vrouwelijke tweedekamerleden en de fractievoorzitters waarin ik uitleg waarom ik me hierom zorgen maak.
Ik heb eerst beschreven hoe vrouwenrechten eigenlijk pas recent volledig ingevoerd zijn en dat er nog steeds achterstanden zijn en hoe er allerlei programma’s zijn om die tegen te gaan. Kortom, die programma’s zouden er niet zijn als mannen en vrouwen al compleet gelijke kansen hadden. 

Vervolgens heb ik opgemerkt dat door  het niet opnemen van geslacht in de administratie deze achterstanden totaal niet gemonitord kunnen worden. 
Hierna heb ik uiteen gezet hoe de nieuwe transgenderwet, die van geslachtsverandering een puur administratieve handeling maakt, grote problemen voor vrouwen op kan leveren en heb ik gevraagd om hier over na te denken en tegen de wet te stemmen.

De problemen die ik genoemd heb zijn:

  • Verkrachters kunnen zich laten registreren als vrouw en zouden dan naar een vrouwengevangenis (een plek met veel kwetsbare vrouwen) kunnen.
  • De misdaadstatistieken vervuilen
  • het recht om door iemand gefouilleerd te worden van je eigen geslacht dan ook op losse schroeven komt te staan kan worden en moet een vrouwelijk marechaussee dan ook iemand fouilleren die duidelijk een mannenlichaam heeft?
  • Vrouwensport er voor vrouwenlijven is en niet voor mannenlijven, die veel  groter en sterker zijn (gemiddeld) . Bij contactsporten kunnen er grote ongelukken gebeuren.
  • Ook kunnen ze ook in kleedkamers kunnen gaan waar vrouwen dan geen (wettelijk) bezwaar tegen kunnen maken. 
  • De stimuleringsprogramma’s om achterstanden in te halen hebben geen waarde meer.
  • Vrouwenopvang (blijf van mijn lijf huizen) kunnen een zeer onveilige plek worden-hoe zit het in de geneeskunde?
  • Hoeveel recht heb je nog als vrouw om een huisarts van je eigen geslacht te hebben?
  • De werking van medicijnen en verloop en symptomen van bepaalde ziekten zijn verschillend bij mannen en vrouwen, maar dat kan niet geregistreerd worden. 
  • Je kunt zeggen dat misbruik bijna niet voor zal komen, maar een wet waarbij je zoveel moet vertrouwen op ‘dat misbruik bijna niet voor zal komen’ is gewoon een hele slechte wet. En veel van deze punten zijn natuurlijk voor veel vrouwen met de wet uit 2014 ook al best moeilijk. 

En je kunt zeggen dat het voor transgenders veel fijner is dat er geen specialist meer aan te pas komt om net zo geregistreerd te worden als ze zich voelen, omdat ze al zo kwetsbaar zijn, zoals in een antwoord van een stagiair van twee kamerleden stond, maar volgens mij zijn die onder mijn eerst genoemde punt net zo kwetsbaar.

En behalve wat neutrale ‘we zullen uw mail bekijken’ antwoorden kreeg ik van één kamerlid een persoonlijke reactie, dat ze het sterke punten vond. 

Terechte zorgen
Ik begrijp dat kamerleden niet alle mails kunnen lezen, maar ik hoop dat jullie lezeressen, net als ik, gebruik zullen maken van hun democratisch recht en  de kamerleden aanschrijven. Hoe meer mails ze over dit onderwerp krijgen, hoe meer er toch gelezen zullen worden en hoe meer ze duidelijk zal worden dat er grote, terechte zorgen zijn!!!
En misschien heb jullie nog andere bezwaren tegen of zorgen over deze wet, die ik over het hoofd heb gezien. 

Schrijf mails of brieven, het is je recht als burger van dit land!
Op https://www.tweedekamer.nl/kamerleden_en_commissies/fracties vind je alle kamerleden met hun email adressen.”