AD voorstander van oneerlijke competitie in het vrouwenvoetbal

Met het toejuichen van de deelname van Mara aan het vrouwenvoetbal, geeft de sportredactie van het Algemeen Dagblad aan voorstander te zijn van oneerlijke competitie in het vrouwenvoetbal.
Zonder enige kritische noot wordt gesteld dat deze man de voetbalwereld op zijn kop gaat zetten.
En geschiedenis gaat schrijven. Ja, geschiedenis van oneerlijkheid en van het stelen van een profcontract van een echte vrouw. Waarschijnlijk heeft hij op basis van zijn prestaties binnen het mannenvoetbal geen schijn van kans op een contract, dus nu steelt hij een contract voor de neus van de beste vrouw weg.

Het is duidelijk dat hij binnen het vrouwenvoetbal beter presteert dan de gemiddelde vrouw. Hij is dan ook een man die denkt dat hij een vrouw is.

Stichting Voorzij is voorstander van eerlijke competitie in de sport. Wij vinden dat mensen met XY-chromosomen moeten mee-sporten met de mannen. Ook als zij zelf beweren dat ze een vrouw zijn.

Het is inmiddels lang en breed bekend dat trans identificerende mannen een voordeel hebben ten opzichte van vrouwen. Zelfs als zij hun testosteron verlagen. Zie dit recente onderzoek naar het onderdrukken van testosteron.

Het larmoyante verhaal dat Mara gepest werd in zijn geboorteland, geeft hem geen enkel recht om nu vrouwen te verdrijven van hun positie.

Mensen kunnen niet van geslacht veranderen. Het AD zou dat moeten weten. Wij roepen de redactie dan ook op te stoppen met dit soort berichtgeving en duidelijker te gaan maken waar het hier werkelijk over gaat: het totaal oneerlijk voordeel dat mannen verwerven door te claimen dat zij vrouw zijn.

Teken hier de petitie om het Olympisch Comité op te roepen om mannen die beweren dat zij vrouw zijn, niet mee te laten doen in de vrouwensport.